Axopar 28 Open

Axopar 28 Open är daycruisern som har lika mycket attityd som den är sjösäker och praktisk. Det är en solklar sommarbåt som bjuder in till allt från fiske, sol och bad till olika vattensporter.

Eller varför inte köra ut i skärgården för att umgås med familj eller vänner? Det är något som har blivit mycket enklare tack vare Mercury Verado-motorn som med ett tyst och behagligt motorljud gör att du äntligen kan prata med dina passagerare samtidigt som du glider runt i skärgården.

På akterdäcket har du även en öppen yta med två luckor som leder till ett stort lastutrymme där allt från hopfällbara stolar och bord till vattensportutrustning får plats. Dessutom har akterdäck en badplattform med teleskopbadstege och separat fenderförvaring. Det enda som saknas är dina nära och kära!

Förstärker frihetskänslan 
Med Axopar 28 Open har Axopar förstärkt frihetskänslan genom att ersätta hytten, som finns på 28 Cabin, med ett väl tilltaget walk around-däck som gör det möjligt för åtta passagerare att röra sig fritt. Utan att trängas. Under kapellet får fem vuxna personer plats. Två stycken vid förarstolarna medan tre personer sitter bra i den breda aktersoffan. Och för att kompensera hytten finns det även ett helkapell som gör att du kan använda Axopar 28 Open långt in på hösten.

Fördelarna med fördäcket
På fördäck finns en stor social yta där fem personer kan sitta i soffan och äta en gemensam frukost eller lunch som tillagats i det enkla köket, placerat under förarstolarna. Soffan kan även förvandlas till en solbrits under härliga högsommardagar.

I stäven hittar du en generös ankarbox där du även kan förvara fendrar. Och på fördäck finner du också ingången till den fullt utrustade toaletten– om du inte väljer att använda utrymmet som en stor stuv förstås.

Allt sammantaget innebär att oavsett om du ska njuta av en lugn dag på sjön, fiska eller pendla mellan sommarhuset ute i skärgården och fastlandet är Axopar 28 Open båten för dig.

Axopar 28 Open – utmärkelser:

Axopar 28 awards

 

 

 

 

 

 

 

28 Open-OC 1

Noga utvalda

Noga utvalda

Det är ingen tvekan. Tillförlitligheten och flexibiliteten gör att utombordsmotorer är det bästa alternativet. Det lättdrivna skrovet är anpassat för att få ut maximal effekt ur utombordsmotorer. Och med den ingenjörsintelligensen i bagaget har vi tagit fram ett motoralternativ som är idealiskt för skandinaviska förhållanden: Mercurys Verado-motorer. Under det senaste året har vi tillsammans med Mercury genomfört minutiösa tester av rigglängder, propellrar, stigningar, montering och elektronik för att hitta de perfekta motoralternativen för en Axopar som ska tåla de tuffa förhållandena i Skandinavien.

Samtliga Mercurymotorer levereras med 5 års garanti och som Mercuryägare har du även fri tillgång till en mängd olika serviceställen längs med den skandinaviska kustremsan. Fördelen med detta är att du sällan behöver åka långt för att komma till en verkstad när du till exempel behöver serva motorn.

28 Open-OC 2

AXOPAR 28 BRABUS LINE

AXOPAR 28 BRABUS LINE

Alla Axopar 28 modeller kan nu beställas med BRABUS line tillval.

Vill du göra din Axopar 28 mer personlig, med mer attityd samt tillföra mervärde är BRABUS tillvalen något för dig !

BRABUS line trim paket: Svart relingslist, Alcantara klädd sportratt, Utvändiga metall detaljer i svart, Grabbräcke klätt med alcantara, Svarta pollare, BRABUS sport stolar i ny design, Niroxx inredning med diamant sömmar, BRABUS detaljer i carbon, Svart rutram, Mm.

BRABUS line color edition paket: Söker Du något extra, BRABUS line trim paketet kan även kompletteras med BRABUS colour edition paket. Välj mellan kaxiga Miami Blue eller mer diskreta Platinum Grey på skrov & däck. Axopar 28 T-top färgsatt även på tak.

BRABUS line premium paket: Beställer du en Axopar 28 Open eller T-top med BRABUS line trim paket, och vill tillföra det lilla extra på Din nya båt är BRABUS colour edition paket något för Dig. Stolar samt alla dynor kläs med special färgen Baltic Blue.

28 Open-OC 4

LAYOUT ALTERNATIV

Axopar 28 Open har ett stort öppet akterdäck med en stor stuvlucka som standard. Axopar 28 Open kan även utrustas med en wet bar modul med kylskåp och ho med kran eller en akterkabin som rymmer sovplats för 2 personer. En annan funktion med akterkabinen är taket som kan utrustas med valfria soldynor.

28 open akterlayout
28 Open-OC 3

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation

Längd (exkl. motor): 8,75 m
Längd (inkl. badplattform): 9,18 m
Bredd: 2,95 m
Reling, höjd: 0,80 m
Vikt (exkl. motor): 1 770 kg
Passagerare: B: 6 persons / C: 9 persons
Bränslekapacitet: 280 l
Konstruktion: GRP
Klassifikation: B – Offshore / C – Coastal
Utombordarmotorer: 200 – 400 hk
Bränslekonsumtion, marschfart: 1.75 l / nm (350 hk i 30 knop)
Skrovdesign: Tvåstegs-skrov med 22° V-botten samt negativ för.

Axopar 28 O i skärgården
Tipsa en vän