Axopar 37 Spyder

Älskar du känslan av att köra en kompetent och öppen motorbåt med ett fantastiskt grepp och hantering? Föredrar du att ha vinden i håret med bra sikt runtomkring dig där du lätt kan umgås med din omgivning? Då är Axopar 37 Spyder en båt för dig!

Axopar 37 Spyder är en perfekt båt att göra utflykter i, åka wakeboard- eller vattenskidor efter eller helt enkelt bara en sann lekkamrat för att njuta av en härlig dag på havet!

Med Axopars banbrytande och oslagbara skrov kan samtliga modeller, oavsett storlek, klara av det föränderliga klimatet som vi i norden lever med. Året runt.

 

Axopar-37-Spyder-gallery_2221034__ScaleHeightWzIxNjBd

Noga utvalda

Noga utvalda

Det är ingen tvekan. Tillförlitligheten och flexibiliteten gör att utombordsmotorer är det bästa alternativet. Det lättdrivna skrovet är anpassat för att få ut maximal effekt ur utombordsmotorer. Och med den ingenjörsintelligensen i bagaget har vi tagit fram ett motoralternativ som är idealiskt för skandinaviska förhållanden: Mercurys Verado-motorer. Under det senaste året har vi tillsammans med Mercury genomfört minutiösa tester av rigglängder, propellrar, stigningar, montering och elektronik för att hitta de perfekta motoralternativen för en Axopar som ska tåla de tuffa förhållandena i Skandinavien.

Samtliga Mercurymotorer levereras med 5 års garanti och som Mercuryägare har du även fri tillgång till en mängd olika serviceställen längs med den skandinaviska kustremsan. Fördelen med detta är att du sällan behöver åka långt för att komma till en verkstad när du till exempel behöver serva motorn.

Axopar-37-Spyder-gallery-Tradeaboat-15__ScaleHeightWzIxNjBd

snabb, säker och lätt att köra!

Axopar 37 Spyder är snabb, säker och lätt att köra. På grund av sin låga höjd och lätta vikt jämfört med andra 37-fotare är det också en båt som är lätt att förvara.

Det är en sann konkurrent till RIB:s och öppna speedboats men med så mycket mer utrymme för umgänge och komfort. Båten fortsätter att ge, inte bara vid höga hastigheter, utan även när den ligger för ankare då man kan slappna av på den härliga solbädden.

Båten har ett funktionellt walkaround-däck som skapar gott om utrymme på hela båten. I aktern finns ett väl tilltaget multifunktionell förvaringslösning som också kan utnyttjas som ett soldäck. Med tillvalet aft cabin kan ytterligare två personer få plats att sova på båten.

Föraren i fokus

Omdefinierad ergonomi bidrar till en ytterst praktisk och funktionell layout med utmärkt sikt runtomkring och en körupplevelse utöver det vanliga. Instrumentbrädan är stilren och innovativt med ett förarfokuserat användargränssnitt. Startkontrollen är integrerad med ett eko-/sportkörningsläge med aktiva körassistentfunktioner och via den intuitiva touch-displayen finns det även en mediakontroll.

Betydande prestationsvinster

Jämfört med sin föregångare har Axopar 37 upp till 30 % bättre bränsleekonomi i hastighetsområdet 20 till 40 knop. Detta resulterar i ett utökat marschintervall i genomsnitt med 35 % eller +75 ytterligare sjömil.

Axopar-37-Spyder-gallery_200623_tomasmoyaphoto_72410_2186__ScaleHeightWzIxNjBd

LAYOUTALTERNATIV AKTERN

Akterutformning på en Axopar 37 Spyder går att utforma efter dina vardagliga behov. Som standard levereras båten med ett rymligt öppet akterdäck s men går också att få med en wet bar modul, ett multiförvaringsfack eller en akterhytt.

Aft Cabi Opt Axopar 37 Spyder
Axopar-37-Spyder-gallery_7

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation

Längd (exkl. motor): 11,50 m
Bredd: 3,35 m
Reling, höjd: 0,85 m
Vikt (exkl. motor): 3 390 kg
Passagerare: B:10 personer / C:12 personer
Sovplats: 2 personer (med tillvalet aft cabin 2+2)
Bränslekapacitet: 730 l
Konstruktion: GRP
Klassifikation: B – Offshore, C – Coastal
Utombordarmotorer: 2 x 225 hk – 2 x 350 hk
Bränslekonsumtion, marschfart: 2,3 l/nm (2 x 300hk Mercury i 28 knop)
Skrovdesign: Tvåstegs-skrov med 20° V-botten samt negativ för.

Tipsa en vän